Смятам, че с Кирил Петков и Асен Василев можеше и би могло

...
Смятам, че с Кирил Петков и Асен Василев можеше и би могло
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев са ултрапопулисти, твърди Николай Василев |

Смятам, че с Кирил Петков и Асен Василев  можеше и би могло доста добре да се работи. Но в моите очи техните визии са прекомерно леви и популистки. С тях може да се работи, само че не във финансовото министерство, съобщи пред bTV  Николай Василев - първият претендент на Има Такъв Народ за министър председател. 

Тоест човек като мен, с икономическата политика, която съм изповядвал цялостен живот, не може да има ултрапопулисти за финансови министри, безапелационен е той.

Василев призна, че концепцията Асен Василев да не е финансов министър е негова:

" Абсолютно моя е. И дори ще ви призная. Имаше няколо часа, в които пред мен стоеше въпросът, в случай че партията ми каже нямаш избор, той ще е финансов министър, щях да си помисля дали мога. Може би нямаше да мога. Разминаването е от 5 милиарда сред нас. Задача с 5 милиарда не може да има решение с позитивен излаз ".

По думите му диалозите с Петков и Василев са водени седмици преди изборите, напролет:

" Също по този начин Слави Трифонов неведнъж ми е казвал, че той има позитивна оценка за тяхната работа - и би трябвало обезателно тримата, дружно с просветителния министър, да бъдат закрепени в плана за кабинет. Така беше до 2 дни преди изборите. "

Василев е безапелационен, че не е бил част от основаването на Има Такъв Народ, само че в това време по разнообразни мотиви се е виждал с представители на партията и управлението й:

„ Мотивацията ми да се включа като другар, съидейник е че там открих доста позитивни, положителни експерти, почтенни хора. Също по този начин там не съм разкрил никакъв популизъм и социализъм. Видял съм, че те са по-скоро десни реформатори - като мен. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР